Hoe bereik je een millennial?
- Fleur van Rooijen
- Jan 6, 2020
- 3 min read
Updated: Jan 20, 2020
Millennials, ik ben er één. In totaal zijn er twee miljard millennials, verspreid over de hele wereld, geboren tussen 1980 en 2000. Je kunt veel over de millennial zeggen, het is een hele interessante groep mensen.
Millennials en Generatie X (geboren tussen 1960 en 1980), de jeugd en de 45-plussers, het zijn de twee grootste generaties op de werkvloer. De ene generatie vraagt om stilte, autoriteit, veel regels en weinig risico, de andere legt de nadruk op groepsdoelstellingen, ondernemerschap en creativiteit. De ene leeft om te werken en vindt individuele prestaties belangrijk, de andere werkt om te leven en is meer team-oriented. Doormiddel van unieke verbindingen van de deze kwaliteiten van beide partijen, kan meer bereikt worden. Dat is waar we ons op moeten gaan focussen. Maar hoe bereik je nou de millennial?
‘’Nieuwe dingen ontdekken en leren’’ dat is wat wij als millennials willen, maar niet iedereen is zich daar even bewust van en mee bezig. Terwijl dat de belangrijkste motivatie is in ons leven. Daarom wil ik graag laten zien dat ‘’nieuwe dingen ontdekken en leren’’ begint bij het doen en van belang is om de millennials te kunnen bereiken.

Mijn verhaal wil ik graag aan jullie vertellen. Vroeger als jong meisje was ik ervan
overtuigd dat ik een baan zou krijgen die toen nog niet bestond. Iets wat nog gecreëerd moest worden, waarvoor jij alleen verantwoordelijk bent. Door de jaren heen heb ik mezelf verder ontwikkeld door vooral keuzes te maken waarvan ik gelukkig wordt. Hierbij ontdekte ik nieuwe dingen en leerde ik veel. Leraren vroegen vaak: Wat ga jij nou doen? Sluit dit wel aan bij je opleiding? Maar op elke vraag kon ik antwoord geven. Ik deed wat ik echt leuk vond. Je kan uiteindelijk alles verbinden met elkaar, alles heeft wel iets met elkaar te maken en kan je positief onderbouwen. Hierdoor gaf ik de docenten nieuwe inzichten, wat de meeste erg waardeerden. Daardoor heb ik me van jongs af aan zo breed mogelijk kunnen ontwikkelen en weet ik als geen ander waar ik gelukkig van wordt. Hiermee wil ik zeggen dat het denken van de student heel erg veranderd is ten opzichte van de 45-plusser als student. Een quote van Lisanne (2013) omschrijft dit:
‘’Leer niet om te werken, maar werk om te leren.’’
Er zijn steeds meer merken. Steeds meer media. Steeds minder tijd. In praktijk zien de millennials veel reclame niet, of negeren deze. Daarom is het erg moeilijk om als bedrijf millennials te kunnen bereiken, een millennials (zoals ik) weet als de beste hoe je deze doelgroep moet bereiken voor het bedrijf. Klassieke campagnes proberen de aandacht van de doelgroep met een overvloed aan banners of zendtijd te kopen, in plaats van dat deze wordt gegund. Ik pak dit zowel online als offline anders aan. Ik vertaal een boodschap in een campagne van jouw bedrijf die in de doelgroep tot leven komt. Nieuwe reclame gaat verder dan zenden.
Daarom wil ik, een millennial, graag met en voor mensen werken die ik nieuwe dingen kan leren en die mij nieuwe dingen kunnen leren, waardoor wij beide er iets van leren. Je moet het zien als: ik werk om te leren, daardoor ga ik deze samenwerking aan. Hiervan kunnen de millennials en de 45-plussers heel veel van elkaar leren. Het zijn namelijk die verschillen die een leeftijdsmix belangrijk en waardevol maken voor een bedrijf. 45-plussers kunnen veel leren van mij, maar omgekeerd is dat zeker ook het geval.
Voor jou als bedrijf ben ik zeker van waarde, omdat ik jou nieuwe inzichten wil geven in je bedrijf door een creatieve en innovatie blik. Hierbij staat het positief denken en verbinden centraal: denken in #oplossingen en #kansen! Soms heb je namelijk iemand nodig die #openminded is, iemand die met zijn gedreven creatieve brein nieuwe concepten, ideeën of toepassingen kan bedenken voor jouw als merk/bedrijf.
Word jij nou enthousiast na het lezen van dit verhaal? Kan jij de visie en blik van een millennial gebruiken? Dan zie ik nu al, voordat ik jouw heb gezien, een inspirerende en innoverende samenwerking voor me! Aarzel niet om contact met mij op te nemen: fleurvanrooijen@fr.nl
Lisanneleeft. (2013, 9 juni). QUOTE: Leer niet om te werken, maar werk om te leren.
Geraadpleegd op 2 januari, van https://www.lisanneleeft.nl/quote/
Comments